Едно време създаването на бижута е било занаят или по-точно
изкуство, докато в днешно време е просто
хоби. Докато преди са се използвали само скъпоценни камъни и благородни
метали, то днес бижутата се изработват от най-различни материали, като
полимерна глина, хартия, пластмаса, дърво, пера, коса и най-чудати отпадъчни предмети като
например бирените капачки. По-интересното е обаче когато задръжките пред
човешкото въображение паднат и се прибегне до още по-странните хранителни
бижута. Точно така, бижутата вече не са предвидени само за самочувствието ни,
но и за стомасите ни. Лошо няма защото я
си представете, че сте на дълъг поход в гората и вземете че се изгубите...
какво по-полезно от това да си имате един гердан от макарони или обемиста
гривна от италианска паста? Миналата година на подиума беше представена колекцията Dolce & Gabbana Spring 2012 Pasta.
Източници: www.anothermag.com; www.freepreschoolcrafts.com; http://alittlewit.wordpress.com;
www.juxtapost.com; http://dustyburrito.blogspot.com; http://blogs.laweekly.com; http://twoweddingbelles.blogspot.com
Простичко, но пък закачливо:
Няма коментари:
Публикуване на коментар