четвъртък, 1 септември 2011 г.

Квилинг инструменти! - 4


Време е за поредната публикация с актуалните инструменти за квилинг творби.  Но първо да поправим пропуските си по темата. Става въпрос за малък, но доста полезен инструмент, който се нарича " CURLING COACH". Както вече сте се досетили с негова помощ навитите рула запазват равната си повърхност още при самото си навиване.
Вторият инструмент или по-точно казано пособие за квилинг е " Craft Work Board ". Това табло е изключително полезно при изработката на по-сложни квилинг дизайни, които изискват симетричност в изработката и подредбата на детайлите.

А сега да пристъпим към новите инструменти. Точно такава е купулната формичка или " 3D Paper Dome Tool ". Тази формичка служи при изработката на 3D квилинг детайли. 
Следващият инструмент е " Needle Point Tracing Wheel " или в буквалин превод иглено колело. Все още не се използва толкова много, а и навярно няма да се използва, защото вече има далеч по-нова алтернатива. Този нструмент е по-подходящ за крафтърите, но въпреки това смятам за уместно да го споменем.

Снегова помощ можете да си обофмяте подобни дири с дурчици, чиито размер зависи от натиска, който сте приложили при използването на игленото колело.

И като за финал слагам инструментите, заради които игленото колело няма да се наложи трайно в квилинг изкуството - съвременните перфоратори. Те са специално изработени за квилинг любителите и крафтърите. Всеки ден се натъкваме на нови модели. С тях работата се улеснява многократно и времето за изработка е по-малко, а ефекта от създадените с тяхна помощ детайли /предимно цветя/ е повече от поразителен. 

Направи ми впечатление, че вече правят и кръгли перфоратори, което ме върна даллеч в детските ми години където на масата се използваха същите хартиени, а не наложилите се бамбукови подложки за чаши.

С помоща на тези перфоратори можете набързо да си подготвите различни хартиени шаблони на цветя, перепуди и др.
Източници: www.franticstamper.com, www.oysterstamps.co.uk, www.papercrafts.com.hk, www.cropstop.com, www.alvinco.com, www.paperquilling.ca

Прочетете още:

Няма коментари:

Публикуване на коментар