неделя, 20 септември 2009 г.

Квилинг инструменти и материали.

Основният материал в квилинга са тънките ивици хартия в най-различни цветове. Можете сами да си ги нарежете или да си потърсите такива в някоя добре заредена книжарница.












Основният инструмент е шилото, което в горният си край трябва да има цепнатина, на която се заклинва началото на хартиената лента и започва да се навива. Него съща можете да си го купите от книжарниците или сами да си направите. Ето снимка на самоделно шило, чиито край е изпълнен от игла с голямо ухо, което е отрязано в горната си част.

Друг важен инструмент е квилинг гребена:

Останалите инструменти, които ще ви трябват са: малка ножичка, пинсети, безцветно лепило, както и шаблон за кръгчета където да поставяте навитите ленти докато хване лепилото без да се развият.









Не е лошо и да си набавите някякъв уред за къдрене на хартиените ленти. Т.н. crimper.

Сrimper-а може да е и под формата на валяче,
но принципа му на действие е един и същ, а резултата е следният:

И като допълнителен материал, който ще се явява и като "черешката на тортата" - малко гримове, с които да доукрасите вашата творба.














Освен гримове можете да придадете повечко блсък на вашите квилинг творби с помоща на малки кристали поставени на ключови места, както при това цвете.
Или както при тази композиция са добавени перли и кристали:

Гримовете и кристалите са само началото на помощните материали, чрез които можете да добавите още повече красота на квилинг фигурите. Други такива екстри са лаковете за нокти, които освен красота придават и здравина на изработените фигурки. Не се ограничавайте от към видяното в нета. Нека то да е основата за вашата собствена креативност, а ние ще ви държим в течение за тенденциите при квилинга. И сега за да подкрепим думите си със снимки ще ви представим няколко творби от блога на талантливата Нели.

Смятам, че като си купите комплект за квилинг или си набавите необходимите ви материали и инструменти не се нуждаете от нищо друго освен желание, търпение и въображение. Нахвърляйте идеята си първо върху лист хартия и започнете да навивате и лепите, а ако срещате идейни затруднения просто напишете "quilling" в "you tube" и пак сте на ход. Успех!
Наскоро посетих този магазин и видях, че предлагат комплект за quilling, ако има запалени по това изкуство. :)

Още за квилинг инструментите четете:
Квилинг инструменти! - 2
Квилинг инструменти! - 3
Квилинг инструменти! - 4


Последна актуализация: 1.08.2011г.



5 коментара:

  1. Аз отскоро пазарувам в този магазин:
    www.kadifecraft.com
    Имат най-голямото разнообразие от пакети с квилинг ленти, в смисъл най-разнообразни комбинации от цветове и размери. Имат и инструмент за навиване - странен като изпълнение, но пък много удобен!

    ОтговорИзтриване
  2. В сайта им няма никакви инструменти, но след бърз преглед наистина има голямо разнообразие от цветни ленти.

    ОтговорИзтриване
  3. Искам да попитам от къде мога да се сдобия с такъв или подобен уред за къдрене на лентички? Наистина ще съм благодарна мноогоо на този който ми прати някакъв линк или конкретно име на сайт :)

    ОтговорИзтриване
  4. Здравейте Милена, вече има много интернет магазини, в които се продават инструменти за куилинг. Ще се радвам да ви помогна. Изпращам ви линк към сайта на магазин във Варна / правят доставки доколкото зная/ и въпреки, че на посочената страница няма снимка на малката машинка за къдрене на лентички, аз лично съм я виждала в магазина им. http://gretasart.com/index.php?route=product/category&path=157_72

    ОтговорИзтриване
  5. Здравей fantAsia, чак сега видях отговора ти. Много ти благодаря ! Наистина много ми помогна! Още сега ще си поръчам машинката и се надявам да ми хареса :) Наистина много ти благодаря - търсих навсякъде, но никъде не можах да намеря ! Благодаря ! <3

    ОтговорИзтриване