четвъртък, 24 септември 2009 г.

Donna Walker - "Dress-it-up" demonstration!

В днешното комерсиално общество на модни тенденции дори малките драскотини и несъвършенства на домашните мебели, се приемат като причини за тяхната замяна, което ни насърчава да се оттърваваме от тях, дори да са само модно остарели. Тъй като ние продължаваме да захвърляме омръзналите ни, но все още функциониращи мебели за примерно най-новия "модел ИКЕА" без да мислим затова как много от световните ресурси са ограничени.
Демонстрацията на Donna Walker е опит да се покаже на хората колко ефективно те могат да бъдат преобразени старите мебели, насърчавайки тяхното експлоатационно дълголетие, както и да се противопостави на масово производство. За демонстрацията "Dress-it-up" са използвани само изхвърлени мебели намерени по улиците на Лийдс, както и дарени дрехи втора ръка. Символиката е - бинтоване на ранените мебели с истински превръзки подготвени от стари дрехи. Хората по време на събитието бяха поканени да участват в самия процес по превързванито.


А ето колко добре могат да изглеждат "мумифицираните"/както аз ги наричам/ мебели, ако използвате едноцветна лента или "бинт"/както го нарича Donna Walker/, който да подхожда на интериора във вашия дом.Публикацията беше подготвена с помоща на Lilluu, на която сърдечно благодаря!

1 коментар:

  1. За първи път виждам такива мумифицирани мебели и много ми харесаха. Страхотни са станали столовете и изглеждат много меки и удобни. Имаме такива стари столове, които са напълно здрави, но имат нужда от много освежаване. Ще я пробвам тази техника обезателно! А всъщност бинта лепили се или само се навива? И от къде се намират цветни бинтове?

    ОтговорИзтриване