събота, 26 септември 2009 г.

Соларна палатка !

Orange палатката е концептуална идея, които има претенциите да бъде „Палатка на бъдещето”. Проектирана е от "Orange" и е покрита с подвижни соларни панели, които да ви гарантират зареждането с енергия на основните електронни уреди.
Палатката улавя слънчевата енергия като използва фотоволтаичната материя в горната част на палатката. След което тази енергия се насочва надолу към безжичен зареждащ джоб, където можете да поставите телефона си и други подобни джаджи да се зареждат. Соларните панели, които улавят енергията могат да се движат с цел максимално усвояване на слънчевите лъчи през деня.


Освен да улавя енергия и да позволява зареждането на електронни устройства, соларната палатка е снабдена и с гло-клактонова (glo-clacton) технология, чрез която лагеруващите могат да изпратят SMS до палатката си и така да я накарат моментално да светне, ако се загубят през нощта или в пренаселен къмпинг не могат да я видят. В палатката се използва също технологията РФИД /радио честотна идентификация/. Безжичен контролен хъб е в центъра на системата, който показва колко енергия е била генерирана и колко е била консумирана. Информацията се показва на удобен тъчскрийн LCD дисплей. Дисплеят осигурява и начин за комуникация със системата за регулиране на температурата в палатката.


Когато температурата спадне под определена стойност, автоматично се включва подово отопление.
Разработката на фотоволтаичната материя ще революционализира дизайна на палатките. Смята се, че соларната палатка е чудесен проблясък за това, което предстои.С благодарност за превода на Lilluu!

Няма коментари:

Публикуване на коментар