петък, 21 май 2010 г.

Еволюцията при китайските пръчици за хранене!

Пръчиците за хранене са основен прибор за хранене в китайската култура, но те са практични само за хапването на твърди храни. За супичките и по-течните ястия китайците прибягват до малки керамични лъжички с плоско дъно. Отчита се, че дървените пръчици за хранене губят превъзходството си поради дефицити в дърводобива в Китай и източна Азия. В миналото са използвали като суровина за производството им сребро и слонова кост, които сами по себе си са си доста скъпи, но сега се набляга на нови и по-екологични материали, като бамбук или пластмаса, карбон и други, предполагащи многократна употреба. Ето няколко по-интересни, иновативни и забавни.
Тези пръчици имат малки резервоарчета за соев сос в дръжките си.  

А тези тук са повлияни от манията Междузвездни войни и са направени като светлинни мечове.
Пръчици специално за обяд в офиса.
 Детски пръчици за хранене.
 Пръчици на принципа на детските пръчици за хранене, но тези са за европейци... :)
А тези пръчици са пак за европейци, но за големи аматьори или просто отчайващи случаи... :)))
Това тук си е хибридче...Може да бъди наречено или "КлечкоЖица" или "Лъжоклечки". Както се казва 2 в 1...
Тези пръчици са с пречупване откъм дръжките, което предполагам е за удобство, но докато непробвам лично немога да съм сигурна. А това, че са метални ги прави доста стилни, но се твърди, че метала уврежда зъбния емайл.
Това са много практични пръчици с дървени върхове и кухи метални дръжки, в които се прибират върховете и това ги прави подходящи за носене в чанти и джобове. Освен това и дизайнът е доста стилен. Свързващата част между двете половинки играе ролята и на тапа на металното контейнерче.
Карбонови пръчици.

Няма коментари:

Публикуване на коментар