петък, 3 декември 2010 г.

Изложбен хотел - Still in Llove!

Проектът хотел и кафене "LLOVE", ръководен от Lloyd Hotel. Той е отворен тази есен около 22 октомври в Daikanyama, Токио по време на DESIGNTIDE TOKYO.
В общи линии
LLOVE е изложба, състояща се от уникално оформени стаи за гости, създадена от холандски и японски дизайнери, за да отпразнуват 400 години на търговски и културни отношения "Холандия и Япония 2008-2009", чиято тема е "Still in Llove".
Различното в случая е, че LLOVE не е просто изложба, която можете да посетите, разгледате и напуснете със спомена от видяното. Не. Вие всъщност можете да резервирате нощувка. LLOVE предлага уникалната възможност да прекарате нощ в художественото пространство, която е била създадена специално за това събитие от дизайнери и архитекти, което ще ви остане спомен за цял живот. Основната характеристика на LLOVE е, че гостите могат да прекарват времето си в специално избрана от тях стая според настроението си в момента. А в кафето към хотела се предлага храна с всички съставки от Нара, регион, известен с традиционната си японската култура.
Холандски дизайн - концепцията LLOVE е създаден от Suzanne Oxenaar, артистичен директор на LLOYD HOTEL и Културни посолство в Амстердам. Над 50 дизайнери са допринесли за Lloyd Hotel. Едновременно с
DESIGNTIDE TOKYO, LLOVE представя холандски дизайн от Richard Hutten, Joep van Lieshout, Pieke Bergmans, Scholten Baijings и Thonik.
Японските дизайнери, които също са участвали със свои разработки на стаи за гости са - Ryuji Nakamura, Hideyuki Nakayama, Hiroko Nagayama.

Интересното на тази стая е, че леглото е с механизъм за въртене, ако сте любопитни вижте тук.
 Тази стая ми е фаворит.
А тази стая да ви напомня за някоя приказка? :) Hideyuki Nakayama в разработената от него стая. Интересното в нея е като, че ли Nakayama си е играл и огъвал пространството. Ефектът е особено сполочлив при вратата, ако обърнете внимание.
 
Официален сайт на Still in Llove.

Няма коментари:

Публикуване на коментар