петък, 25 март 2011 г.

Нейният интериор!

Останаха броени дни до края на женския месец, така че нека се възползваме от тях и да поговорим за нейния интериор. В тази статия са изяснили въпроса просто и ясно. Разликата мужду "НЕЙНИЯ" и "неговия" интериор e наистина драстични.

Тук бих искала да напиша "ярък пример", но явно се налага да напиша "розов пример" за "НЕЙНИЯ" интериор.

А сега и един пример за "НЕГОВИЯ" интериор:

За мъжете е важно да се изтъкнат с това, което са опитали да завладеят и придобият, затова е по вероятно вместо удобството на фотьойла да предпочетат едно мултимедийно кресло като това:

Мъжете определено са склонни да се придържат към по тъмните цветове, а при жените е точно обратното - те обичат меките и топли предимно пастелно тонове. За цветовете е повече от ясно отново желанието на мъжа да се изтъква с по отчетливи и ярки цветове, а жената желае преди всичко уют и спокойствие.
Различията обаче не спират до тук. Що се отнася до форми противно на всякаква логика тек мъжете не са, точно така НЕ СА почитатели на овалните форми. Напротив, колкото по прави са ъглите в дадено помещение, толкова по комфортно се чувстват в него. А ако в това помещение се намерят един два предмета със същите прави ъгли, без всякакви извивки и с обща визия, като че ли са изработвани само и единствено с помощта на брадва - ще знаете, че това вече е "НЕГОВИЯТ" интериор. Естествено няма да е лошо да има поне една камина където ТОЙ да си играе с огъня, малко камъни да му напомнят за пра,пра,пра,пра... роднините му и тук таме, малки огледала, където да наблюдава прогреса на метросексуалността си.

И в общи линии, крайният резултат е нещо такова.

Или може би нещо от рода на това:

А всъщност, не е изключено дадени мъже да могат да съществуват и в далеч по-светла обстановка, като тази, но лично аз не съм се уверявала в това с очите си.

Сега обаче трябва да навлезем в розово-пастелните дебри, където се спотайват жените... Правилата са малко и винаги могат да бъдат заобиколени. Може би защото жените са свикнали със заоблените форми, затова и са с гъвкави разбирания относно правилата?! Та относно цветовете се разбрахме - цветове създаващи уют. Тук изключението е относно ярките цветове асоциирани със страстта, любовта, Барби и други плюшени любимци от детството.

Смятам, че е редно да покажа първо:
нежен нюанс със забележете още по нежни завески към леглото, които са абсолютно необходими, защото току виж завесите по прозорците някоя нощ може и да пропуснат лунна светлина.

И второ:  
ярко червено подсказващо на евентуален посетител страст и любвеобилност и отново моля да забележите, че завесите тук са дори по тавана.

Да ви кажа честно аз тази работа със завесите не я разбирам много, но си е повече от факт, че в повечето от "НЕЙНИЯ" интериор те си присъстват, ей така висят си по прозорците окачени по най-различни начини. Някъде стоят доста добре дори стилно, както тук например.


Мужду другото, ако сте обърнали внимание на снимките присъствието на възглавници и вазглавнички във всякакъв вид и форма не е за пренебрегване. Това предполагам се дължи на чисто природния женски инстинкт да се стреми към количиството, с цел отселяване и осигуряване на добруването на потомството си, което как точно е гарантирано от 10-15 броя възглавници е отделен въпрос.

Още един факт: възглавниците... те са навсякъде там в "НЕЙНИЯ" интериор.

Но нека поговорим за малките детайли/и огледалата/ с които жените опсипват жилищата си и така създават цялостната визия на "НЕЙНИЯ" интериор. И като казах да поговорим май малко се поизхвърлих... темата може да бъде изчерпана с думите "Всички онези неща,/и огледалата/които й се сторят хубави и симпатини" и това включва дори обитатели на "НЕГОВИЯ" интериор.

За да онагледя: 
една нищожно малка част от "Всички онези неща, които й се сторят хубави и симпатини"

С тяхна помощ всяка една средно статистическа жена, възприемаща себе си като такава може да превърне всяко едно помещение в "НЕЙНИЯ" интериор. Без значение на неговото местонахождение, размери или предназначение.

Ето вижте например това помещение в стара фабрика:

Както и огледалата: 
за които важи правилото колкото повече, толкова повече. Мечо пух го е казал, но жените го следват, като че ли  не приказен герой го е казал, а самото гуру на "НЕЙНИЯ" дизайн. И май това е едно от малкото, ако не и единственото правило, което не просто се спазва повече и от това да не счупиш въпросното огледало.

И да не забравя:
обитател на "НЕГОВИЯ" интериор, който често е приобщаван към  "Всички онези неща, които й се сторят хубави и симпатини". Забележете мъката изписана по лицето му... Даа, не е леко да те изкарат от "ТВОЯ СИ" интериор и да те карат да се приобщиш към "НЕЙНИЯ" интериор. Но нали те сами твърдят, че са силния пол - тагава нека свикват! ;)


И за да разведрим отново настроението нека ви разкрия самия "Светая Светих"  в "НЕЙНИЯ" интериор. Може би сте го забелязали и на една от по горните снимки. А за всички, които не са гледайте внимателно.Трябва да ви кажа, че относно това място в "НЕЙНИЯ" интериор се допитах до редица специалисти изявени в различни области от народо-психологията до японски учени, но все още нямам отговор от никого... Дали защото тематиката е сложна или никой не може да даде логично обяснение не зная. Айде японските учени сега си имат проблеми, но честно казано аз и не разчитам много на обяснение от тях, защото те нали си имат техни си обичай относно обувките. Но ще пища, ако получа отнякъде отговор с логическо обяснение.

Няма коментари:

Публикуване на коментар