петък, 6 юли 2012 г.

Новата техника Енкаустик!

За да сме в крак с новите творчески тенденции ще се опитаме, макар и ние да не сме още наясно кое, как и защо, да разясним или поне да обясним сами на себе си какво е "Енкаустика". От дотук видяното и подразбрано за тази техника с най-прости думи става въпрос за рисуване с помощта на ютия. Преди да се затичате към ютията, нека изясним, че за целта си има комплекти за енкаустик и не сме сигурни, че този вид рисуване става с обикновена ютия, ако решите да използвате такава, то това си е на ваш риск и отговорност. Та така, досега бяхме виждали рисуване със духалки и сешоари, та защо да не добавим още един домакински уред към ателието за рисуване. Току виж след време кухните не се наричат кехни, а ателиета именно поради факта, че всички уреди от кухнята са се преместили в арт ателието. /хахах, но това много напред във времето-надявам се/. Освен "енкаустик ютията", за да рисувате ви е необходим и "енкаустик восък", останалото е съвсем малко ток, колкото да загреете ютията и идва ред за въображението ви. Ами това е от нас, дано сме ви били полезни и с тази статия.
Източници: на снимките използвани за статията са от: http://carnoele.deviantart.com/gallery/; www.kunstnet.de; http://www.flickr.com/photos/colordreams/2682742738/in/photostream/
за закупуване на професионален енкаустик комплект посетете: http://www.yatego.com/abalisi/p,4dd12685a631a,44e33672d68283_8,enkaustik-startersetНяма коментари:

Публикуване на коментар