четвъртък, 1 ноември 2012 г.

От нищо нещо! - 1

Днес съм в настроение да майсторя, но за съжаление все не ми остава нужното време или пък нямам необходимите материали, но това няма да ме спре да ви представя няколко страхотни идеи как вие, които имате и  желанието и времето да си направите "От нищо - нещо". И наистина с помощта на евтин материал като сламките можете да създадете страхотни декориращи предмети или нелоши, дори бих казала изискани полилеи. Но нека започвам пък ще ви досаждам с допълнителни изказвания по между снимките.
Източник: www.designrulz.com

 Ще започна с декорациите. 
Лесна за изработка, ефектна въпреки това и са ви необходими минимум материали и инструменти. Тази декорация е доста по трудоемка и изисква драстично повече материали, а и търпение, но и ефектът е съпоставим на размерите на самата декорация.


Сега, обаче да обърнем внимание на по-практичните предмети от обзавеждането на нашия дом, а именно полилеите.

Особено лесен, необходимо е само да си закупите възможно най елементарния полилей и да го доразкрасите с помощта на сламки и пистолет за топъл силикон. Крайният резултат - нежен полилей подходящ за спалня, разпръскващ нежна и романтична светлина.Този полилей пък е доста по рунтав, а и наличието на малко цвят по използваните сламки го превръщат в небрежен, но и жизнерадостен при това без да се натрапва и особено подходящ за всекидневна или трапезария.

Ето го и в настолен вариант.

А защо не и в сферична форма? Би подхождал дори и в някой ресторант. 
/То вече какво ли не слагат по полилеите в ресторантите? Например в последното заведение от веригата "Happy" са наредили лъжици, вилици и ножове!? А защо забравихте сламките и коктейлните чадърчета?/

Ето и едно лесно предложение за полилей със силно офисно излъчване.

И една доста екзотична визия:

Един полилей, който е създаден като за стълбище, антре или за  дискотека, но аз лично бих скъсила дължината на сламките.

Следват предложения за детската стая:
/Забавен е, но някой доста трябва да се постарае с ножицата, докато ги понареже тези сламки./

Страхотна настолна нощна лампа за вашето дете. 
Виждате, че за конструкцията са използвани капачета от кутийки за CD, върху които са залепени нарязани на късо цветни сламки. По този начин се получава приятна цветна рефлекция.


И след като започнахме да наблягаме, не толкова на формата, колкото на цветовете, то вижте и последните предложения:Няма коментари:

Публикуване на коментар