неделя, 13 февруари 2011 г.

Еко бижутата на Цеца Георгиева! - Organic Jewelry [ 金银珠宝 ]

Екологичното съзнание в България все още съществува! Радвам се да видя, че все още се намират хора с развито чувство към природата и нейната красота, отвъд прагматизмът от рода на "...да излезнем сред природата, да си  пекнем скаричка..." лошо няма- всеки се радва на природата по различен начин, но след скарата те помнят само присъстващите, а те споменават следващите, ако не си изхвърлил празните торбички и бутилки.
Е нещата не стоят така с българката Цеца Георгиева, за която има статии в много модни блогове и сайтове. Тя е текстилен художник и има 20 години опит в изкуството. Обича да работи с растителност, естествени влакна и всякакви природни материали стига да са я вдъхновили по време на неините разходки. Цеца Георгиева вече е международно признат художник след участие в изложби. Отличават я с награди както от Европа така и от далечна Азия, и въпреки че това е доста вдъхновяващо и изкушаващо художничката продължава да работи в София под сянката на Витоша. В чуждестранните модни сайтове определят Цеца Георгиева като важна част от еко модата в България, като признават умението й да изтъкне красотата присъща на природата с колекцията й Organic Jewelry - Органични бижута, за която тя използва обикновени листа, съчки и шушулки. Освен това художничката има отлично цветоусещане, което показва преходността на природната красота и изминаващото време, което е илюстрирала с ибледняване на нюансите и използваните текстури. Особено ми е любим фотоса на листната пътечка пред дървото, която можете да видите в Etsy пространството на Цеца Георгиева.

2 коментара:

  1. Благодаря за публикацията и за хубавите думи.
    С най-добри пожелания,
    Цеца Георгиева

    ОтговорИзтриване
  2. Статистиката показва, че това е един от най-копираните ми постове. Радва ме, че поне избират да копират най-вече българското. :)

    ОтговорИзтриване