понеделник, 5 октомври 2009 г.

Зловещо & Идейно: Цветна „плаваща” лампа!


Светеща като медуза и носеща се в пространството, тази висяща лампа дизайн на Kristin Birna Bjarnadottir,комбинира елегантността с цветната мистерия. Дизайнерът е целил да съчетае магическото,сюреалистичното, отразителното и романтичното в дизайна на тази висяща лампа.


Самата лампа е изработена от силно отразяваща материя, обичайно използвана при отразителните дрехи. Този материал, използван за абажура и декоративните висулки, привлича вниманието и по този начин отвлича погледите от рибарската корда, на която е окачена лампата.


LED светлина осветява цялата лампа отдолу. Цветни червени, виолетови, сини и/или кафеви дискове се поставят на лампата, за да променят цвета на светлината, като по този начин абажурът отгоре разпръсква светлината в зависимост от различните очертания.


Въпреки относителната елементарност на изпълнението, дизайнът, всъщност е доста сложен, включвайки алтернативни източници на светлина, множество цветови очертания и редица специални ефекти, които отличават тази лампа от обикновените осветителни тела.С благодарност за превода към Lilluu!

Няма коментари:

Публикуване на коментар