петък, 2 октомври 2009 г.

Влиянието на цветовете в интериора! - 2

СРЕБРОТО изживява отново своя възход. То е намирало голямо приложение по време на барока. При управлението на Луи XIV във Франция, сребро е имало в прозрачния кристал, от който са били направени полилеите, в стенните апликации от ковано сребро, а също и в свещниците и в инкрустациите на мебелите в Лувъра. Доста често се използва и за посребряване на най-различни повърхности на декоративни предмети.


С навлезлия италиянски стил в обзавеждането сребърният цвят се прероди. Тук е важно да отбележим, че много хора бъркат среброто с инокса, а не трябва защото разлика има. Незнам дали за сметка на иноксовите покрития по домакинските уреди или не, но Среброто отново си проправи път към интериора. Разбира се и преди си го имаще, но под формата на свещник или дребна статуика. Сега дизайнерите преоткриха неговата сила да създава топлина в хладините белите помещения,и същевременно да охлажда твърде ярките цветове.Това го прави нещо като "уравновесяващ" цвят. Все повече дизайнери го прилагат смело под формата на всякакви материали - цели сребристи дивани, шкафове, пейки, тапети, кожи и т.н. 
Сребърните и посребрените предмети блестят много красиво, сякаш излъчват вътрешна светлина и са прекрасно допълнение към декора на едно жилище. Те са много подходящи за създаване на весела всекидневна атмосфера вкъщи. Тези аксесоари привнасят една нотка на лукс в интериора и създават една празнична обстановка в домовете ни.
Среброто и барока с бавни стъпки навлизат в интериора след изчистените линии през последните години...


Използваните снимки са от сайта на мебелна къща Варано. Varano - модерната аристокрация! Посетете сайта има много интересни неща: www.varano-mebel.com/


Прочетете още:
Влиянието на цветовете в интериора! 
Влиянието на цветовете в интериора! - 3
Влиянието на цветовете в интериора! - 4
Влиянието на цветовете в интериора! - 5
Влиянието на цветовете в интериора! - 6
Влиянието на цветовете в интериора! - 7
Влиянието на цветовете в интериора! - 8
Влиянието на цветовете в интериора! - 9

Няма коментари:

Публикуване на коментар