петък, 9 октомври 2009 г.

Влиянието на цветовете в интериора! - 3


ЖЪЛТО! Асоциациите с които се свързва жълтият цвят: слънце, топлина, енергия, творчество. Това е цветът с най-светлия спектър. Притежава висока отразителна способност на светлината. Силно стимулира емоционалната активност – той е цвета на слънцето и на животворната светлина. Жълтото е най-подходящо за кухни, трапезарии, офиси, занимаващи се с творческа дейност, както и за всички стаи със северно изложение.


В светлото лимонено жълто виждаме лекота, а охрата създава трезва, спокойна и солидна атмосфера. Светлите оттенъци на жълтия цвят могат да се комбинират с други цветове и затова се използват най-често при декоративна комбинация.


Контрастът между жълтото и виолетово вкарва лукс в атмосферата. Ако се добави и елемент в златно, комбинацията ще е безупречна! Жълтия цвят съчетан с червено, въздейства най-често благоприятно, а при зеленикав оттенък – обратно. Вертикали в жълто - свежи, ярко жълти вертикални ивици са в състояние да оживят и най-скучната баня. Жълто-белите ивици имат свойството да разширяват оптически пространство.


Напоследък жълтият цвят не се използва особено много за баните, но както виждате от следващата снимка е подходящ дори за там.

Въпреки всичко казано до тук, все пак трябва да сте внимателни с използването на този цвят, тъй като някои по-силни нюанси могат да увеличат чувствеността, да причинят дискомфорт и дори да доведат до емоционални разтройства.

Прочетете още:
Влиянието на цветовете в интериора!
Влиянието на цветовете в интериора! - 2
Влиянието на цветовете в интериора! - 4
Влиянието на цветовете в интериора! - 5
Влиянието на цветовете в интериора! - 6
Влиянието на цветовете в интериора! - 7
Влиянието на цветовете в интериора! - 8
Влиянието на цветовете в интериора! - 9

Няма коментари:

Публикуване на коментар