петък, 22 юли 2011 г.

Баскетболен апартамент!


Първото YMCA игрище в САЩ бе напълно преобразено, след като дизайнерите от "The Apartment" превръщат, баскетболното игрище и лекоатлетическа писта с размер от 7000 кв. фута в 5-стаен луксозен апартамент. Резултатът е огромно по размер жилище в минималистичен стил на обзавеждане, но цветно декорирано и запазило част от типичните елементи за всяко едно баскетболно игрище. Запазени са разчертаните  подове в спалнята и дрешника, просторната баня облицована с малки бели плочки, и е обособена толкова голяма кухня, че може да побере два или повече баскетболни отбора.
Екипът от "The Apartment" се е погрижил за всичко - от архитектурата на обособените нови помещения до самото им декориране. Не са забравили да изградят дори закрита градина, която да е отмора за обитателите на жилището. Дизайнерите от "The Apartment" са запазили някои от задължителните елементи на старото баскетболно игрище, а именно разчертаната подова настилка, която се пада точно в една от спалните, но дали е съвпадение или търсен ефект.../интересна хрумка е да си имаш линия за отбелязване на наказателни точки/. Наситено зеленият тапет също е по проект от "The Apartment", които за да оползотворят още по-добре пространството на огромното игрище са обособили и отделна стая за домашно кино, която е с капацитет 12 души. А кухнята е повече от голяма. Само плота й е дълъг 30 фута.
Снимка на игрището преди преобразяването му.
Снимки на "баскетболното жилище".
Стаята за домашно кино.
Снимки на огромната кухня.
Снимки на банята и гардеробната, която също е със завидни размери.

Личното ми мнение е, че това „баскетболно жилище” си е точно за спортисти, защото аз някак си не се виждам да готвя в толкова огромна кухня, ще е доста изморително. Притеснява ме и факта, че ако се провикнеш от единя край на този апартамент, то в другия му край е твърде възможно и да не те чуят, а да носиш на врата си съдийска свирка докато си си вкъщи е повече от ненормално. Да не говорим, че тапетите не ми понасят, но това е нищожен проблем. Важното е, че в общ план дизайнерите от "The Apartment" са се справили добре с концептуалното преобразяване на игрището и дори очакват то да бъде наемано като снимачна площадка за различни филми и сериали.

А помните ли тези "мумифицирани" столове? Това жилище също е по проект на "The Apartment".

Няма коментари:

Публикуване на коментар