сряда, 6 април 2011 г.

Къща мечта! - 2


Когато архитектурата на съвременната къща се съчетава перфектно с природата:  
The Cluny House!

Guz Architect отново бяха наградени за най-красив дизайн с проекта си "Cluny House". Guz Architect проектира архитектура, която е спокойна и вдъхновена от природата. Самата къща е разположена около вътрешния двор, който се явява център на проекта. Резултатът е: прекрасна гледка както от вътре, така и отвън. Cluny House показва също така, че технологията при планиране и проектиране може да се прилага непринудено и чувствително, така че да се създаде удобна съвременна къща в съчетание с природата.

Най-впечатляващото в тази къща е перфектният съвременен дизайн на градината и басейна, които са в унисон с природата. Богато засадените покривни градини обграждат къщата и добавят смисъл, че природата очевидно присъства, във всяка една част на къщата.  
Освен това Cluny House е проектирана с използване на най-модерни системи, фотоволтаични клетки и системи за сигурност. Те са интегрирани дискретно и функционират в естествената среда на къщата, а не срещу нея. Този красив съвременен дизайн е най-добрият пример, че интегрирането на технологиите в природата реално може да се превърне в модел за устойчив начин на живот.

За да могат обитателите непрестанно да се наслаждават на красива градина отвън, са използвани високи прозорци тип „витрина”, а комбинацията от естествени материали като дърво и камък, правят Cluny House перфектната къща!

Още прекрасни снимки на Cluny House
 Източници: arsitekturmedia, oamahou.


Още къщи, за които си струва да помечтаем:
Къща мечта!
Къща мечта! - 3

Няма коментари:

Публикуване на коментар