вторник, 19 април 2011 г.

The Coqoon Treetop Spa!

Награденият с 5 звезди курорт  Indigo Pearl в Phuket, тази година откри своето ново СПА с авангарден дизайн. Неговата уникалност се състои в това, че Coqoon Spa е разположен върху високите дървета в курорта. То в цяла Азия хората се стремят да живеят възможно по-високо, за да са по-близо до боговете си.
Международно признатия дизайнер Bill Bensley е отговорен за визията на Coqoon Treetop Spa. Можем само да гадаем как му е хрумнала идеята да позиционира СПА-то на дърветата, но подозирам, че дизайнерът просто е искал да осъществи често срещаната детска мечта на почти всеки човек за "къщичка на дървото". По този начин той ги отвежда не просто на релаксиращо лечение, но и на едно малко приключение. Дали това е така или не само гадая, но определено за посетителите на Coqoon Spa може да се каже, че са на едно съвсем друго ниво. ;)
За изграждането на СПА центъра, дизайнера използва Banyan Tree, които предполагат буйна растителност, а курортът разполага с цяла райска градина от именно тези дървета.
Coqoon Spa разполага с шест луксозни стаи за процедури, както и с изключителното "Coqoon Suite" оборудвано с басейн, дъждовен душ, парна баня, сауна, Vichy душ, и може да бъде нает за срок до 3 дни. Също така е снабден със Spa иконом за улеснение и удобство при някои от процедурите по време на престоя на гостите.
 Част от концепцията е луксозните апартаменти да са като гнездо за радост на СПА ентусиастите и любителите на природата. До тях да се стига само по мост, така гостуващите са по-близо до природата и нейното релаксиращо въздействие.
Coqoon Spa е украсен предимно в сребристо-сини и графитени нюанси. Въпросните цветове са в типично "дзен" направление, доближаващо човека до живата природа. Лечебните процедури са в стила на тайландската традиция предполагаща по-добро здраве и профилактика на организма.
Предлага се богата гама от процедури за тяло, ароматерапия, ексфолиращи процедури, терапии за лице, ръце, срака и още много козметични процедури с продукти на Anne Semonin. Освен това и редки растителни есенции, Андамански еликсири и тайландски билкови подправки - възбуждащи сетивата и подмладяващи ума, тялото и духа. Процедурите се извършват от високо квалифицирани терапевти, осигуряващи комфорт за гостите и прекараното от тях време в СПА комплекса.
Подобно wellness обслужване може да бъде предложено на гостите настанили се в хотелската част, в собствени СПА апартаменти, които могат да бъдат пригодени да отговарят на конкретизираните изисквания на наемателя. Предоставят СПА - мениджър, който изготвя индивидуална програма за лечение, отговаряща на конкретно поставени задачи и цели.Това може да включва диета, упражнения, СПА процедури, релаксиращи дейности осигуряващи благотворно въздействие за ума и тялото на посетителя.
Награденият с 5 звезди Indigo Pearl е синтез на модерна архитектура и тайландски стил. Курортът е представен, като шедьовър в дизайна от световната преса и в медиите и се гордее с лесения си достъп, чрез директни полети до Пукет от почти всяка точка в Азия. 
Източник: arsitekturmedia

Няма коментари:

Публикуване на коментар